Ειδικοί από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα μυήσουν τους εκπαιδευόμενους στην αξιολόγηση και την αναγνώριση του ελαιολάδου σε σεμινάριο που διοργανώνει το ΤΕΙ Καλαμάτας.Διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου διοργανώνει το ΤΕΙ Καλαμάτας από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου 2012, με την υποστήριξη και τη συγχρηματοδότηση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: εκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των μεσογειακών χωρών αλλά και της αμερικανικής ηπείρου, εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ και ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές.
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι αναγνωρισμένου κύρους γευσιγνώστες από την Ισπανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.
πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63735072
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου