Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Μ. ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 Στην Ιερά Μητρόπολη  Μεσσηνίας  με  πρωτοβουλία  του Σεβ/του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο 2008  το Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων και Οικογένειας, το οποίο ανήκει στο Διαμητροπολιτικό Δίκτυο, που λειτουργεί στα πλαίσια της Ειδικής Συνοδικής επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Σκοπός της είναι  η έγκυρη  ενημέρωση και πληροφόρηση για τα γυναικεία ζητήματα, η αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που απασχολούν την Γυναίκα και την Οικογένεια, η ανάπτυξη νέων μορφών εθελοντικής δράσης, η προβολή της  προσφοράς της, και τέλος η ενδυνάμωση του ρόλου της στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας, μιας και έχει πολύ ενεργό ρόλο στην ενοριακή δραστηριότητα και έχει την δυνατότητα, και προοπτική να προσφέρει τα μέγιστα.
Για το   Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων και Οικογένειας, της Ι.Μ.Μ  έχει ορισθεί από τον Σεβ/το πενταμελής συντονιστική επιτροπή –με τις αναπληρωματικές τους - με σκοπό να οργανώσει και να συντονίσει το έργο του.
Αποτελείται από:
 1. πρεσβ.Χριστίνα  Μπουγά – Χατζή , Κοινων. Λειτουργός
2. πρεσβ.  Ελεάνα  Σολωμάκου,  Αρχαιολόγο.
3.  Τζίνα  Θεοδωροπούλου, Οδοντίατρο
4.  Αγγελική Ρουμελιώτη, Κοινων. Λειτουργός
5. Ελένη  Καψάλα, θεολόγος

 Επιστημονικές συνεργάτιδες είναι οι:

1. κ. Αθανασία  Κουτσούκου, Ψυχολόγος

2. κ. Γαρυφαλλιά  Χιώτη, παιδίατρος

3. Αρετή  Ξυφτέρη, πνευμονολόγος

 Το Γραφείο αποτελείται – έχει μέλη -  γυναίκες που εκπροσωπούν όλες σχεδόν τις ενορίες της Ι.Μ.Μ και προσπαθεί  :
1.     Να  αξιοποιήσει, να ευαισθητοποιήσει,  και να δραστηριοποιήσει τα ενεργά μέλη των Ενοριών.   
2.      Να ενημερώσει και να συνεργασθεί με τους ιερείς για θέματα σχετικά με την οικογένεια, και να καταγράψει προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενορίτες τους και χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.
3.     Συνεργάζεται με φορείς ή συλλόγους που ασχολούνται με την ψυχοσωματική  υγεία της γυναίκας,  το παιδί και την οικογένεια.
Το Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων και Οικογένειας, στεγάζεται έναντι του Ι. Ναού Υπαπαντής, έχει δικό του λογότυπο και τα έξοδα λειτουργίας του καλύπτονται από την Ι. Μητρόπολη.
ΣΤΟΧΟΙ
1.Εδραίωση δράσεων που αξιοποιήθηκαν με ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες.
2.Σχεδιασμός νέων καινοτόμων δράσεων μέσα από την αξιολόγηση  και αξιοποίηση των μελών.
3. Αναζήτηση μηχανισμών με στόχο την πληρέστερη απάντηση  στα αιτήματα που υπάρχουν λόγω της υφιστάμενης  κοινωνικοοικονομικής κρίσης.
Υπεύθυνη του Γραφείου είναι η πρεσβυτέρα Χριστίνα Χατζή. Τηλ. 6974041748

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου