Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Συμβουλευτική γονέων


Με το πέρασμα των χρόνων άρχισε να γίνεται κατανοητή η δυσκολία του γονεϊκού ρόλου. Οι γονείς που τόσο εύκολα βρίσκονται στο στόχαστρο για οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού τους, πολλές φορές δεν γνωρίζουν ποια θα ήταν η σωστή αντίδρασή τους.

«Γονείς δεν γεννιόμαστε… γονείς γινόμαστε!»
Ανέκαθεν οι γονείς φρόντιζαν την ανατροφή των παιδιών, όμως πάντοτε έβρισκαν πολλά λάθη στον εαυτό τους, αλλά δυστυχώς πολύ χρόνο μετά. Το να μπορέσεις να εντοπίζεις τα λάθη σου εκείνη τη στιγμή, να τα διορθώνεις, αλλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία να διδάσκεις και το παιδί σου, είναι μια δύσκολη υπόθεση. 
Η ψυχολογία, ως επιστήμη για τον άνθρωπο, μέσω της Συμβουλευτικής διαδικασίας, μπορεί να βοηθήσει στην μόρφωση των ανθρώπων που γίνονται γονείς. 
Η Συμβουλευτική Γονέων στόχο έχει την εκπαίδευση των γονέων σε θέματα σωστής ανατροφής παιδιών και να λύσει τις απορίες μέσα από ένα κύκλο καθορισμένων συνεδριών. Οι γονείς μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν όταν το παιδί τους δεν ακούει, όταν γκρινιάζει και φωνάζει χωρίς προφανή αιτία κι όταν απλά δεν γνωρίζουν αν ακολουθούν τη σωστή τακτική. 
Τα συχνότερα ζητήματα που αναφέρονται στη Συμβουλευτική Γονέων είναι: ανυπακοή, αδελφική ζήλια, μαθησιακές δυσκολίες, αυτοπεποίθηση παιδιού, εφηβεία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικογένεια και σχολείο, επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, προβλήματα συμπεριφοράς, σωστή διατροφή, επιθετικότητα, επικριτική συμπεριφορά, θυμός
Πηγή: www.akoutsoukou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου