Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ο Π. ΤΥΧΩΝ ΣΕΒΚΟΥΝΩΦ στην Αθήνα στις 20/1/2013


Οι εκδόσεις Εν Πλω παρουσιάζουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τον συγγραφέα του βιβλίου 
“Σχεδόν άγιοι-Πνευματικές αφηγήσεις 
από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα”,
του μεγαλύτερου best seller στη Ρωσία,
για το 2012, αρχιμανδρίτη Τύχωνα Σεβκούνωφ,
ηγούμενο της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής
Σρέτενσκι της Μόσχας.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ρωσικής Ορθοδοξίας
για το σπουδαίο έργο που επιτελεί
στην αναγεννημένη ρωσική εκκλησία.

Η ομιλία του π. Τύχωνος θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου,
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου,
την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ..

Θα προβληθεί απόσπασμα από το βραβευμένο ντοκυμαντέρ για την Ι. Μονή των Σπηλαίων του Πσκωφ που έχει κινηματογραφήσει ο ίδιος ο συγγραφέας.

«Τις στιγμές που η απελπισία κοντοζυγώνει και διεκδικεί να φωλιάσει στην ψυχή μου και στις ψυχές των κοντινών μου ανθρώπων, τότε θυμάμαι όλες αυτές τις θαυμαστές παρεμβάσεις τής θείας Πρόνοιας. Ένας ασκητής κάποτε είχε πει ότι κάθε ορθόδοξος χριστιανός μπορεί να φέρει το δικό του ευαγγέλιο, δηλαδή να αποκαλύψει το δικό του χαρμόσυνο μήνυμα στους ανθρώπους από τη συνάντησή του με τον Θεό. Δεν θέλουμε να συγκρίνουμε τη μαρτυρία μας με τις μαρτυρίες των Αποστόλων που είδαν τον Υιό τού Θεού με τα ίδια τους τα μάτια, αλλά κι εμείς, παρόλη την ανθρώπινη αμαρτία και αδυναμία μας, έχουμε τη δυνατότητα ως μαθητές τού Κυρίου –και δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο απ᾽ αυτό– να γινόμαστε μάρτυρες των θαυμάτων τής θείας Πρόνοιας.
Γι’ έναν αλλο κόσμο θέλω να σας μιλήσω στο βιβλίο που κρατάτε, για τον υπέροχο αυτό κόσμο, που οι άνθρωποι ζουν με εντελώς άλλους κανόνες από κείνους της συνηθισμένης ζωής˙ τον κόσμο του ατελείωτου φωτός, τον γεμάτο αγάπη και χαρούμενες αποκαλύψεις, τον κόσμο των ελπίδων και της ευτυχίας, των δοκιμασιών, των νικών και της ανακάλυψης νοήματος στις ήττες. Και το βασικότερο: για τα ισχυρά φαινόμενα της δύναμης και της βοήθειας του Θεού – γι’ αυτά θέλω να σας διηγηθώ σε τούτο το βιβλίο. Δεν μου χρειάστηκε να επινοήσω κάτι – όλα όσα θα διαβάσετε, συνέβησαν στη ζωή. Πολλοί απ’ αυτούς που αναφέρω στη διήγηση είναι ζωντανοί μέχρι και σήμερα...».
π.Τύχων Σεβκούνωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου